År 2023 års Bäckmanpristagare utsedd!

 

Längdskidåkaren Anja Stolpe tilldelas 2023 års Bäckmanpris. Med sin målmedvetenhet och satsning har Anja uppvisat stora framsteg och är en förebild, inte minst för kvinnliga utövare. Med sina framgångar sätter Anja dessutom Filipstad på kartan som en framgångsrik sportstad.

Image3

Vår platschef Henrik Skalare överräcker prischecken till Anja (foto: Filipstads Tidning).


Anja Stolpe från Filipstad är en ung lovande längdskidåkare som under säsongen 2023/2024 nått stora tävlingsframgångar.  Anja debuterade i Vasaloppet i år och hamnade på imponerande 14:e plats och i Tjejvasan på 13:e plats.

År 2024 blev därför något av ett genombrott av Anja som i vissa mediekanaler har kallats ”Årets skiddrottning”.

Innan Anja började med längdskidor testades både fotboll och innebandy. Men skidträningen var roligast. Efter att Anja var runt 14 år blev det längdskidor för hela slanten.

Varför blev det längdskidor frågade vi Anja.
- Det är att man är oberoende av andra för att lyckas, man tävlar mot sig själv.

Hur ser framtiden ut?
- Inför säsongen 2025 satsar jag på att försöka kvala in i något långloppsteam.

Vi på Bäckman tvivlar inte på att Anja kommer att lyckas med detta och vi önskar henne ett varmt lycka till.

Bäckmanpriset på 15 000: - kommer väl till pass. Det är mycket som kostar, material, skidor, resor, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för fortsatta framgångar.

Bäckmanpriset instiftades 2019 i samband med företagets 50-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmärksamma personer, organisationer eller föreningar som genom sina insatser gynnar Filipstad och dess invånare.

Bäckmanpriset